//Bustocht naar Gouda

Bustocht naar Gouda

Datum: zaterdag 15 april
Kosten: 15 euro inclusief startkaart

Vertrek om half 7 vanaf sint Maartensdijk met verder opstapplaatsen Scherpenisse-Poortvliet-Tholen. 17.00 uur vertrek vanuit Gouda.

Gouda en omgeving
Gouda ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. Mede dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer nog steeds verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels en de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Afstanden en vertrektijden
40 km: 08.00 – 09.00 uur
25 km: 08.00 – 10.00 uur
15, 10 en 5 km: 09.00 – 12.00 uur

Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Combinatie
Het is heel goed mogelijk om een combinatie te maken van de Paastocht en de Stadswandeling. Bijvoorbeeld 15 km van de Paastocht, deze wandeling gaat door de natuur en u komt weer terug bij het startlokaal. Aansluitend kunt u met de Stadswandeling (10 km) nog heerlijk de stad verkennen.

Opgeven kan via info@oosterscheldestappers.nl
Voor meer info: David Joppe 06-50408855