//Verslag KOMmetje Snerttocht 2016

Verslag KOMmetje Snerttocht 2016

Nadat vrijdag alle pijlen netjes zij opgehangen zijn we zaterdagmorgen om half 8 gestart met de laatste puntjes om alles goed te laten verlopen waarbij we ook de nieuwe beachflags en banners konden presenteren. Rond de klok van 9 uur stond alles in gereedheid en de eerste wandelaars kwamen binnen gedruppeld in Hotel Kom aan de Markt. Omdat er verschillende aanvangstijden waren vermeld zij de wandelaars eerder vertrokken voor hun wandeling.

De 25 km route ging eerst via de Noordkant van “Smerdiek” over dijken en door de polders. In het begin was het nog redelijk helder maar hoe later het werd hoe mistiger het werd. Het werd wat miezerig wat half in de middag ook nog regenachtig werd. Na ongeveer 10 km was er voor de 25 km een rustpost in Hotel Kom. Vanaf hier gingen alle routes een stuk gelijk op waarbij de 15 en 25 km nog een stuk langs het water van de Oosterschelde gingen. Heel vaak heb je hier mooie vergezichten maar nu was het zicht beperkt tot ongeveer 50 meter water. De wind blies vanaf de zijkant zodat het met de koude meeviel. Na via de trap de dijk te hebben verlaten kwamen we wij restaurant Smaek waarbij alle routes samen kwamen. Hier kregen we een beker warme chocolademelk met slagroom aangeboden wat er goed in ging. Vervolgens gingen we weer een stuk langs het water om via de Lindelaan met de mooie landhuizen naar “Smerdiek” terug te wandelen. In hotel Kom was er voor ieder een heerlijke kom erwtensoep aangeboden door de plaatselijke slager op den Brouw welke heerlijk smaakte. Als organisatie kunnen we weer terugzien op een geslaagde wandeltocht waarbij zowel de wandelaars als de vrijwilligers worden bedankt voor de geslaagde dag.

Totaal aantal wandelaars die hebben meegedaan zijn er 303.

56 op de 5 km, 49 op de 7,5 km, 130 op de 15 km en 68 op de 25 km.